Te afli aici: Acasa » Internațional » 20 de state finanteaza inceperea unui amplu program de intretinere a Muzeului de la Auschwitz-Birkenau

20 de state finanteaza inceperea unui amplu program de intretinere a Muzeului de la Auschwitz-Birkenau

20 de state finanteaza inceperea unui amplu program de intretinere a Muzeului de la Auschwitz-Birkenau

Muzeul fostului lagăr de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau, aflat pe teritoriul Poloniei, a anunţat miercuri începerea unui amplu program de întreţinere a acestui loc al memoriei, datorită unui fond internaţional special, finanţat de mai multe state, informează AFP.

Creat în urmă cu trei ani şi unic la nivel mondial, instrumentul de finanţare a lucrărilor de întreţinere începe să îşi arate roadele, a afirmat directorul Piotr Cywinski, precizând că este vorba despre un punct de cotitură pentru păstrarea caracterului autentic al Auschwitz-Birkenau. Aproape 20 de state au contribuit deja la acest fond permanent, care numără 97 milioane de euro vărsaţi sau promişi, dintre care 60 milioane alocaţi de guvernul german.

Jumătate din bugetul anual al muzeului este pus la dispoziţie de guvernul polonez, restul fiind asigurat mai ales din vânzări proprii. Între 3 şi 5% din fonduri vin de la Fundaţia Lauder şi din bugetele landurilor germane. Muzeul, vizitat anual de peste un milion de persoane, se întinde pe 200 ha şi cuprinde 455 clădiri, dintre care 300 aflate în ruină.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus