Te afli aici: Acasa » Stiri externe » 7000 de persoane au manifestat pentru unirea Basarabiei cu Romania la Chisinau. VIDEO

7000 de persoane au manifestat pentru unirea Basarabiei cu Romania la Chisinau. VIDEO

7000 de persoane au manifestat pentru unirea Basarabiei cu Romania la Chisinau. VIDEO

Ieri, la Chişinău au fost organizate manifestaţii pro-unire cu ocazia împlinirii a 200 de ani de la prima rupere a Basarabiei din teritoriul României, din data de 16 mai 1812.

Platformele civice Consiliul Unirii şi Acţiunea 2012 au organizat un marş care a strâns 7000 de oameni, atât din Republica Moldova, cât şi din România, dar şi veniţi din străinătate. Manifestanţii au avut două opriri principale, în faţa ambasadelor Rusiei şi Turciei, statele semnatare ale tratatului din 1812, în urma căruia destinul istoric al românilor de dincolo de Prut a fost schimbat. Toată istoria noastră au făcut așa, au spus că ne eliberează când de fapt ne-au subjugat. Vrem să plece de la Nistru, a declarat în faţa ambasadei ruseşti Tatiana Miron, venită specia din Italia pentru eveniment. Cum era de aşteptat, la eveniment au participa foarte muţi tineri. Nu putem aștepta încă o generație pentru a înfăptui unirea. Trebuie să fim împreună în statul român, așa cum strămoșii noștri au decis, a declarat Sergiu Grosu, unul dintre tinerii basarabeni prezenţi la manifestaţii. Totul s-a terminat cu un concert la Teatrul de vară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus