Te afli aici: Acasa » Educaţie » 8000 de profesorii sustin examenul de definitivare in invatamant

8000 de profesorii sustin examenul de definitivare in invatamant

Astăzi, în 42 de centre de examen din ţară, are loc proba scrisă a examenului naţional de definitivare în învăţământ, sesiunea 2013. 7.888 de profesori debutanţi au fost admişi să participe la această probă, după ce au obţinut note de trecere la inspecţiile speciale la clasă, ce au avut loc în perioada ianuarie-iunie.

Participanții au avut de ales dintre 126 de discipline de examen. Proba scrisă conține subiecte de specialitate, metodica predării, pedagogie şi elemente de psihologia educației, se arată într-un comunicat de presă al Ministerului Educației Naționale. Profesorii au la dispoziție 4 ore să își redacteze lucrarea, iar nota obținută la proba scrisă va reprezenta și nota de examen. Nota minimă de promovare este 8, iar aceasta le asigură cadrelor didactice dreptul de practică în învățământul preuniversitar. Anul acesta au avut dreptul să participe la definitivat inclusiv debutanții cu un an vechime la catedră, însă media minimă de promovare a inspecțiilor la clasă a crescut de la 7 la 8.

Programele de examen, modelele de subiecte şi baremele pentru toate disciplinele pentru care au optat candidații au fost postate anterior pe definitivat.edu.ro şi au fost utilizate în activitățile de pregătire a debutanților, desfășurate de casele corpului didactic. Rezultatele vor fi afișate pe 23 iulie, iar între 23 şi 24 iulie candidații vor putea depune contestații la centrele de examen. Acestea vor fi soluționate între 25 și 26 iulie, urmând ca pe 27 să se afișeze rezultatele finale.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus