Te afli aici: Acasa » Social » Asuma, ajuta, adopta! Vino la „Marsul pentru viata”!

Asuma, ajuta, adopta! Vino la „Marsul pentru viata”!


 

În fiecare an, mii de oameni din întreaga ţară participă la „Marşul pentru Viaţă” – cel mai mare eveniment public pentru protejarea vieţii din România.

 

În 2013 sunt aşteptaţi la marş toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai frumoasă formă de implicare socială şi civică.

 

Femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic, prin promovarea unor legi care să ușureze povara financiară a maternității, să promoveze educaţia pentru familie, să faciliteze adopţia în interesul copilului şi să facă accesibilă consilierea în criză de sarcină.

 

Cu toţii ştim cât de important este pentru o femeie să fie ascultată şi ajutată. În timp ce tu citeşti acest manifest, mii de femei trec printr-o stare de criză din cauza unei sarcini și au nevoie de un sprijin dezinteresat.

 

Tu poţi face ceva pentru ele. Dacă prețuiești femeia, prețuiește și copilul ei. Dacă vrei să ajuți femeia, ajută și copilul ei. Dacă iubeşti femeia, iubeşte şi copilul ei. Iubește-i pe amândoi!


Sâmbătă, 23 martie, va avea loc a treia ediție națională a „Marşului pentru Viaţă”, eveniment organizat de asociații și fundații civice din numeroase orașe ale României.

În Timișoara locul de întâlnire este Parcul Carmen Sylva, în fața Bisericii Sf. Maria Regina Păcii (str. Ghe. Doja nr.25A), orele 11.30, când vor avea loc discursurile, iar la orele 12.00 va porni Marșul spre Piața Unirii.

 

Scopul acestuia este afirmarea dreptului la viaţă al tuturor persoanelor începând din momentul concepţiei, a dreptului femeii la sprijin şi pentru susținerea familiei, ca temelie a unei societăţi prospere.

 

„Marșul pentru Viață” are în fiecare an o temă, sub forma unui mesaj-manifest adresat publicului. Manifestul de la această ediție se intitulează „Iubește-i pe amândoi! – Asumă, ajută, adoptă!” și este o invitație la implicare civică în sprijinul femeilor însărcinate, care sunt constrânse să apeleze la avort din cauza indiferenței și a lipsei de ajutor, uneori chiar din partea celor apropiați.

 

Această adevărată formă de violenţă împotriva femeilor care poartă o sarcină neaşteptată nu trebuie să ne mai lase indiferenţi. Conform manifestului, sunt aşteptaţi la marş „toţi cei care cred că dreptul la viaţă este unul dintre drepturile fundamentale ale omului, iar dragostea şi compasiunea faţă de o mamă şi copilul ei reprezintă cea mai nobilă formă de implicare civică.”

 

Societatea trebuie să facă astfel încât un copil să nu fie perceput ca un obstacol în calea împlinirii unei femei, a bunăstării ei ori a realizării profesionale. Copilul este un dar pe care o femeie îl aduce societăţii, iar aceasta este datoare cu întreg sprijinul necesar. De aceea, organizatorii consideră că femeile merită să fie sprijinite personal, dar și pe plan social și politic prin promovarea unor legi care să ușureze situaţia financiară dificilă, să faciliteze adopţia şi să facă accesibilă consilierea pentru situația de sarcină nedorită.

 

În acest sens, înaintea Marșului va fi depusă la principalele instituții ale statului o petiție, semnată de câteva zeci de organizații non-guvernamentale. Prin petiție se solicită adoptarea unei legislaţii favorabile vieţii şi familiei și a unor programe de educație coerente, în contextul în care România continuă să aibă una din cele mai ridicate rate a avortului dintre toate ţările Uniunii Europene și suferă o degradare accentuată a importanței familiei în viața socială.

Aproximativ 8 milioane de copii, doar conform statisticilor oficiale, au căzut victime avorturilor din 1990. Un număr foarte mare de femei și familii suferă consecințele fizice, mentale și sufletești ale acestei situații.

Până în acest moment, 22 orașe din România și-au anunțat participarea la „Marşul pentru Viaţă” din 23 martie 2013. Cu fiecare ediție, acesta este tot mai aproape de tradiția evenimentelor similare din mari capitale ale lumii, precum Washington, Paris, Berlin, Bruxelles şi Budapesta.

Pentru mai multe informaţii cum ar fi Manifestul, lista completă a orașelor participante, trasee, programe și date de contact ale colectivelor locale de organizare, vă rugăm să accesați pagina de interne www.marsulpentruviata.ro.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus