Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Centrul de colectare pentru deseuri electronice de la Sacalaz a fost deschis

Centrul de colectare pentru deseuri electronice de la Sacalaz a fost deschis

Centrul de colectare pentru deseuri electronice de la Sacalaz a fost deschis

Un nou centru de colectare DEEE a fost deschis astăzi la Săcălaz. Centrul face parte din Reţeaua Naţională de Colectare, este realizat în colaborare cu autorităţile locale la standarde europene şi este o iniţiativă a Asociaţiei RoRec.

Centrul a fost deschis în Parcul Industrial Săcălaz nr.1 şi va servi peste 11.000 de locuitori ai localităţii şi va oferi servicii de colectare gratuite la domiciliu pentru persoane fizice şi juridice şi pentru aparatură voluminoasă. Cei care doresc să se debaraseze de aparatura electrocasnică pot suna de luni până vineri, între orele 09.00-15.00 la numerele 0751302114 şi 0726114180. Continuăm consolidarea unei reţele naţionale care să asigure unui număr tot mai mare de cetăţeni o soluţie la îndemână pentru predarea spre reciclare a echipamentelor electrice şi electronice defecte sau vechi. Este un gest atât de simplu, dar cu o însemnătate atât de mare pentru protecţia mediului înconjurător, dar şi pentru recuperarea şi asigurarea reintroducerii în circuitul industrial a unor materiale epuizabile, a declarat Liviu Popeneciu, Preşedinte Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec. Locuitorii din Săcălaz şi zonele din proximitatea comunei au posibilitatea de a se debarasa de echipamentele vechi sau defecte, prin aducerea lor la centrul din Parcul Industrial Săcălaz, în fiecare sâmbătă, între orele 9.00 şi 15.00. Protecţia mediului este una dintre priorităţile comunităţii noastre, având deja colaborări anterioare cu Asociaţia RoRec pe acest gen de proiecte. Ne bucurăm să putem permanentiza colaborarea şi să oferim un serviciu permanent de colectare DEEE la standarde europene, a declarat Ilie Todască, Primarul Comunei Săcălaz. Deschiderea centrului de colectare include şi o campanie de colectare deşeuri electrice şi electronice, derulata în 4 puncte provizorii, în ziua lansării centrului. Toți deponenții vor fi inscrisi la o tombolă cu premii oferite de partenerul Whirpool, membru fondator al Asociatiei Romane pentru Reciclare RoRec.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus