Te afli aici: Acasa » Educaţie » Copile, descopera padurea Bazos!

Copile, descopera padurea Bazos!


Vineri, 24 mai 2013, la ora 9:30, în Parcul Dendrologic de la Bazoș, Asociaţia Culturală Kratima, Fundaţia Verde 2000 şi Şcoala Gimnazială Nr.30 din Timişoara organizează, cu sprijinul Continental Automotive şi în parteneriat cu Institutul de Cercetări şi Amenajări Silvice, acţiunea „Copile, descoperă pădurea!”.

Evenimentul va fi destinat întru totul celor mici și va prilejui organizarea unor ateliere pentru copii, în vederea descoperirii pădurii cu toate cele cinci simţuri:

Atelier 1: ”Să descoperim pădurea prin auz/ văz/ miros/ pipăit/ gust” (5 corturi)

Atelier 2: ”Să descoperim și să construim adăposturi în pădure”!

Atelier 3: ” Verticala pădurii” ( etajele copacului: rădăcină, trunchi, coroană)

Atelier 4: ”Să recunoaștem arborii după flori, frunze, fructe!”

Atelier 5: ”Păsările pădurii”

Atelier 6: ”Pădurea și arta” (work-shop de arte plastice)

Atelierele vor fi coordonate de Prof. Nicolae Diminescu, Preşedintele Fundaţiei Verde 2000. În acelaşi cadru, firma Continental va dărui, ca avanpremieră a zilei de 1 Iunie, câte un exemplar din cartea „Nouă legende şi istorisiri româneşti despre copaci” tuturor copiilor prezenţi – aproximativ 200.

Printre invitaţii de onoare se vor întâlni Prof. Cornel Petroman, Inspector Şcolar General, Dl. Mihai Dănuţ Cepeha, Director al Agenţiei de Protecţie a Mediului Timiş, pe Dl. Tiberiu Jivan, Primarul Comunei Bucovăţ, precum şi pe Dl. Pedro Carreira, CEO în cadrul Continental Automotive din Timişoara, cel mai fidel partener al proiectului, încă de la demararea acestuia.

Acțiunea marchează un an de la punerea în aplicare a proiectului ce are ca scop reamenajarea Parcului Dendrologic de la Bazoș și urmează activităților cu aceeași țintă, din octombrie 2012 (crosul celor aproximativ 200 de persoane) și aprilie 2013 (Ziua Consulatelor).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus