Te afli aici: Acasa » Cultura » Amintiri asomate » DERVISI SI DERVISE

DERVISI SI DERVISE

Este scandalos ce se intampla in geamia noastra! Si asta sub ochii indiferenti ai imamilor, care ori habar nu au ce se intampla, ori inchid ochii cu nepasare! Ei, care traiesc din maslinele noastre! O vanzatoare de indulgente, de la intrarea geamiei, a crescut din samburii ei de maslina, o fata care avea 7 frati, toti orfani de tata si mama. Fata a crescut mare, este dolofana, are mobil, haine, si camera. Unul din fratii ei, care a lucrat camilar,  s-a casatorit, si are un copil mic. Are camera. Dar conducatorul caravanei l-a dat afara. Este mare criza de nisip. S-a angajat la un dervis. Vinde  portocale de noroc. Dar dervisul nu i-a platit, de Ramadan, nimic. Si el n-are. Haine. Masline. Caldura. In noptile friguroase din desert. Ba fratii nostri, de aceeasi credinta, i-au taiat si lumina zilei. Nasa sorei lui, care sta la cald, in geamie, nu i-a dat nimic. Nici macar maslina pe care i-am dus-o eu, si care s-a stricat. Caci, de Ramadan, sa mananci o maslina este un pacat. Sora lui, nu i-a dat nimic. Imamul, caruia i-a marturisit toate greselile de conducere a camilelor, nu i-a dat nimic. Decat iertarea, si binecuvantarea lui Allah! Si el a venit la mine, sa ceara. I-am spus: eu am mai putin decat tine. Tu ai doua masline, eu am una. Dar ai incredere si rabdare. Acum ceva timp, am intalnit o batrana. I se plangea unei prietene: mi s-a taiat lumina zilei, apa, si nu stiu din ce o sa platesc maslinele. Asa ca tu, o duci bine, i-am  spus.

Comisia Nationala pentru Combaterea Discriminarii ar trebui sa se sesizeze din oficiu! Si Consiliul National al AudioVizualului! Nu o fac! Geamia tace! Dervisii tac! Dervisele tac! Camilele tac! Seitan tace! Atunci cu adevarat va spun, cand toti tac, si viata unui singur frate, sau a unui singur copil, este in pericol, va vorbi Allah!

 Nu sunt Allah. Dar daca si Allah tace, vorbesc si eu, ca prostul. In numele dreptului de a fi vinovat. Sa vad cu ce pot sa imbrac copilul ala. Ma duc sa caut…

14 decembrie 2013

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus