Te afli aici: Acasa » National » Dmitri Rogozin, ameninta Romania

Dmitri Rogozin, ameninta Romania

Vicepremierul rus Dmitri Rogozin a scris, într-o nouă postare pe Twitter: „Da, domnilor români, în curând vă vom explica cine sunteți și ce credem despre voi”. Aceasta este ultima dintr-un șir mai lung de postări la adresa României.

„Cred că era nervos… nervos și a vorbit gura fără el. La Rogozin nu e nimic de mirare din punctul ăsta de vedere”, a fost reacția președintelui Traian Băsescu.

Astăzi, vicepremierul rus a scris că autoritățile de la București nu i-au permis accesul în spațiul aerian al României, la cererea Statelor Unite. La scurt timp după aceea, însă, pe contul său de Twitter în rusă a apărut o fotografie în care pe fundal se vede aeroportul Domodedovo din Moscova.

Dmitri Rogozin a mai spus că și Ucraina i-a refuzat accesul în spațiul său aerian și că va părăsi Transnistria în pofida acestei interdicții. „Data viitoare voi zbura la bordul unui TU-160”, afirmă vicepremierul rus, referindu-se la o clasă de bombardiere rusești.

Vicepremierul rus a sărbătorit ieri Ziua Victoriei la Tiraspol, în regiunea separatistă Transnistria.

Înainte de a ajunge la Tiraspol, vicepremierul rus a acuzat Kievul că nu i-a permis accesul în spațiul aerian al Ucrainei așa că el a zburat prin spațiul aerian al României.

Dmitri Rogozin se află pe lista cu oficialii ruşi sancţionaţi de Uniunea Europeană, ceea ce înseamnă că nu are voie să pună piciorul în spaţiul comunitar, dar poate străbate spaţiul aerian al statelor membre.

Expertul în securitate Hari Bucur a declarat la Digi24 că, în opinia sa, Dmitri Rogozin „nu acționează de capul lui și nu își arată propia educație doar aici. Ce face e în linie cu acțiunile Moscovei, care încearcă să tatoneze și să vadă care e limita de toleranță a Europei și a SUA, dar în special a Europei”.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus