Te afli aici: Acasa » Educaţie » Echipa upTIM, la Solar Decathlon Europe

Echipa upTIM, la Solar Decathlon Europe

Echipa  Universităţii Politehnice din Timișoara upTIM şi a  Universităţii de Vest din Timişoara, dezvoltă un prototip de locuinţă ce funcţionează exclusiv cu energie solară pentru cel mai prestigios concurs universitar din lume care promovează arhitectura sustenabilă şi tehnologiile integrate, Solar Decathlon Europe.

Propunerea noastră reprezintă o alternativă la programul de reabilitare termică şi constă într-o serie de intervenţii atât la nivelul exteriorului clădirii, cât şi la nivelul interiorului ei. Prin soluţiile propuse se vor îmbunătăţi considerabil indicii de comfort, atât pe timp de vară, cât şi pe timp de iarnă, precum şi nivelul calităţii vieţii în asemenea apartamente.

 

Prototipul upTIM constă în crearea unui nou sistem de anvelopare/faţadă care să permită extensia atât pe orizontală cât şi pe verticală a apartamentelor, şi, care să devină cadrul suport pentru implementarea energiilor regenerabile în vederea producţiei de energie electrică, termică, ventilare, răcire, etc. Sistemul nou creat se poate defini pentru toate tipurile de blocuri şi poate fi implementat pe o scară mare.

Avem 1 an si jumătate pentru a defini proiectul nostru, pentru a-l promova, finanţa şi construi. In vara anului 2014 vom expune prototipul upTIM  într-o locaţie intens vizitată din Timişoara, pentru a putea promova în continuare rezultatele cercetării noastre pentru blocurile României.

Expunere

Prototipul upTIM va fi expus timp de minim 2 ani, din vara anului 2014 până în vara anului 2016, în campusul Universității „Politehnica” din Timișoara și promovat ca rezultat al cercetării mediului universitar timișorean în domeniul eficientizării consumului de energie a blocurilor construite în perioada socialistă.

Pentru a putea promova soluțiile noastre către un public larg, suntem în curs de negociere pentru expunerea prototipului upTIM timp de 6 luni în cadrul unui centru comercial cu trafic intens de vizitatori.

Echipa upTIM este calificată la Solar Decathlon Europe 2014. Expunerea prototipurilor se va realiza în cadrul expoziției organizate în fața palatului de la Versailles unde, concursul se dă între  universități din întreaga lume, care, la rândul lor, au dezvoltat prototipuri de locuințe ce funcționează exclusiv cu energie solară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus