Te afli aici: Acasa » Internațional » Explozii in Bulgaria soldate cu 18 raniti si trei disparuti

Explozii in Bulgaria soldate cu 18 raniti si trei disparuti

Explozii in Bulgaria soldate cu 18 raniti si trei disparuti

Trei persoane sunt date dispărute, iar 18 sunt rănite, în urma exploziilor produse la un depozit de muniţii militare din centrul Bulgariei. Bilanţul oficial a fost anunţat de vicepremierul şi ministrul de interne Ţvetan Ţvetanov. Aflat la faţa locului, el a mai spus că deşi exploziile continuă, o maşină blindată a armatei va intra în zona incidentului pentru a căuta persoanele dispărute.

Şapte dintre cei 18 răniţi vor rămâne în spital, doi fiind în stare gravă. Restul au leziuni uşoare şi s-au întors deja acasă. Un incendiu a izbucnit marţi după-amiază la un depozit de muniţii militare situat lângă oraşului Sliven. Incendiul a provocat o explozie puternică care, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului de la Sofia, a fost resimţită ca un cutremur cu magnitudinea de 1,5 grade.

Autorităţile au trecut la evacuarea celor 600 de locuitori ai satului Gorno Alexandrovo, situat nu departe de depozit. Potrivit unui oficial local, o mare parte dintre locuitorii au părăsit singuri localitatea, în timp ce restul de circa 100 au fost evacuaţi cu trei autocare ale primăriei. Oamenii sunt cazaţi la şcoala din satul vecin Blateţ.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus