Te afli aici: Acasa » Cultura » Amintiri asomate » „FII PIZDOS!”

„FII PIZDOS!”

„Daca Dumnezeu ar fi avut nevoie de soldati, ne-ar  fi inregimentat demult!” ( Patrel Berceanu )

 

In armata, la parasutisti, intre noi, bine ascunsi in codrul Buzaului, circula o vorba: “ Fii pizdos!”

Tovarasul Gradul trebuia sa viseze un ordin doar, si recrutul sa il fi si indeplinit deja, cu asupra de masura, nu numai in cele mai mici amanunte, nu numai pana la perfectiune, ci adaugandu-I subtilitatea tuturor nuantelor care ar fi gadilat pana la paroxism spiritul  si muschiul generalissimului ordonator.

De cate ori, oare, nu am avut a medita asupra acestui ordin magistral, in economia de piata? Cand insasi existenta, si  nu doar bunastarea  angajatului, si a familiei lui,  depindeau  de “pizdosenia” cu care satisfacea ordinele sefilor, si exigentele  clientilor? Si sefi, si clienti, har Domnului, erau destui, si in afara locului de munca, si inauntru. 

 

Astazi, in plina miscare browniana  electorala, realizez ca  vorba face furori si in politica. Pe ecrane, in media, pe afise, in casa, pe strada, candidati si candidate se intrec sa fie, care mai de care, mai “pizdosi/oase” decat ceilalti/ celelalte.  Nici nu mai pot asculta ce spun. Ce promit. In locul cuvintelor lor, pretutindeni, apare mare un singur discurs magistral: “ Eu sunt cel mai pizdos!” “ Eu sunt mai pizdos decat ceilalti!” “ Eu fac asta, si asta, si asta, si asta, pentru voi, ca sa va arat ca sunt cel mai pizdos!” De nu ar supralicita asa, nu ar fi ei cei demni sa fie alesi, ci altii, nu-i asa?

Realizez, deconcertat, ca nu caut un candidat care sa imi spuna ca e cum e. Nici sa-mi ordone mie sa fiu cum e el. Ci unul care sa nu imi spuna nimic in plus fata de ceea ce spune toata istoria, cultura, si civilizatia umana. Plus ceva major, in plus.   Dumnezeu, daca exista, sau Dumnezeu, daca ar exista, s-a sacrificat, si se va sacrifica intotdeauna pentru oameni. Calm, seniorial, bun,  pilduitor, cumpatat, inimos, omenesc, genial. Nu imi va spune niciodata cat de pizdos este si va fi el. Ce va face el pentru noi toti. Ce sa faca un om pentru o omenire intreaga? Ma va ajuta sa ma ajut eu pe mine, intai. Pe ai mei din familie. Pe ai mei, din neam. Pe ai mei, din popor si natiune. Pe ai mei, semenii buni. Pe ai mei, semenii rai.     Ma va invata si ma va ajuta sa fac eu. Sa invat eu. Sa fiu eu. Renuntand, chiar, sa fie el.

 

Acesta este motivul pentru care eu voi vota cu omul Iisus Hristos. Am citit cu atentie Biblia, si nu am gasit sa fi spus cuvintele care abunda, in varii forme,  in toata istoria, ba, culmea, si in noua revolutie culturala a  democratiei si drepturilor omului: “ Fii pizdos!”

Chiar daca as avea si puterea, si libertatea, sa va impun candidatul meu, nu as face-o, si nu o voi face.  Nici nu va indemn, macar,  sa-l alegeti.

Cred ca sunt argumente de necombatut ca El ne  ofera intreaga libertatea sa alegem un Dumnezeu dupa chipul si asemanarea noastra.

Mi-e teama doar ca acesta ne va spune ce se spune, si se va spune,   la noi, ca pretutindeni, de altfel: “Soldat! Fii pizdos!”

 

7 decembrie 2012

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus