Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE / Ardei umpluţi de post

GASTRONOMIE / Ardei umpluţi de post

GASTRONOMIE / Ardei umpluţi de post

Ingrediente:

- 4 ardei mari tăiați pe lungime în două

- 125 grame ciuperci, tăiate în felii subțiri

- 125 grame orez

- 150 ml supă de legume

- 70 grame de linte verde, clătită și curățată

- 50 grame roșii uscate la soare

- 1 ceapă curățată și tocată mărunt

- 1 cățel de usturoi, curățat și zdrobit

- pătrunjel proaspăt tocat

- o linguriță rasă de sare

- 2 linguri vin alb sec

- piper negru proaspăt măcinat

- 3 linguri ulei de măsline

- 1 litru de apă

 

Mod de preparare:

 

Se pune lintea într-o cratiță și se fierbe la foc mare timp de 10 minute;

Roșiile uscate se țin timp de 10 minute în apă fiartă;

Se scurg roșiile și se ia de pe foc lintea;

Se adaugă peste linte orezul și se pun din nou pe foc, reducând acum considerabil flacăra;

Se fierb împreună timp de 30 minute;

Se iau de pe foc  orezul și lintea și se scurg bine;

Se încălzește în acest timp cuptorul la 200 grade C;

Se încinge uleiul într-o cratiță și se ține ceapa în uleiul încins;

După 10 minute, se adaugă ciupercile și usturoiul și se prăjesc timp de 2 minute;

Se adaugă peste ciuperci, ceapă și usturoi roșiile, pătrunjelul, sarea, piperul, lintea și orezul;

Se obține un amestec cu care se umplu jumătățile de ardei;

Se pun apoi într-o tavă specială pentru copt ardeii și se bagă la cuptor;

Se toarnă vinul în tavă și supa de legume;

Se coc ardeii umpluți timp de 30 mnute;

Se servesc după ce se mai țin 10 minute în cuptorul cald, dar stins.

 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus