GASTRONOMIE / Piept de curcan umplut

Ingrediente:
1 bucată piept de curcan
400 grame ciuperci
100 grame șunculița
150 grame măsline tăiate
1 bucată ceapă
1 cană vin alb
1/2 bucată lămâie
1/2 linguriță piper
1/2 linguriță sare
1/2 linguriță rozmarin
1/2 linguriță pătrunjel uscat
Mod de preparare :
Pieptul de curcan se spală și se taie pe lungime ; se întinde apoi pe o folie de plastic și se bate un pic cu ciocanul de șnițele; se toarnă deasupa zeamă de lămâie și se presară rozmarin; îl lăsăm apoi în pace și ne vedem de umplutura.
Ciupercile, măslinele, șunculița se tăie. Se călește ceapă, se adaugă șunculița, apoi după ce s-a rumenit un pic se pun ciupercile; se călesc și se lasă să scadă un pic; stingem focul, adăugăm piperul, sărea și pătrunjelul și măslinele, amestecăm și lăsăm un pic în pace.
După ce s-a răcit umplutura cât să putem lucra cu ea o punem peste pieptul de curcan așa pe folie cum e. închidem și sigilăm la capete cu scobitori; legăm apoi cu sfoară;
Punem pieptul de curcan într-o tavă cu ulei, și punem apoi sosul care s-a scurs din umplutura pe folia de plastic. Îl dăm cu puțin ulei și pe deasupra, adăugăm o cană de vin și una de apa. Acoperim cu folie de aluminiu și dăm la cuptor 2 ore: o oră și un sfert cu folia pe el, restul, fără folie, că să se rumenească, dar având grijă că la 15 min să-i dăm cu lingură sos pe deasupra din tavă.
Când e gata, închidem aragazul și-l mai lăsăm 15 minute acolo.
este o mâncare destul de grea care nu cere garnitură, cel mult o salată.
POFTĂ BUNĂ !!!