Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE / Rulouri de dovlecel și de dovleac umplute cu legume – de post

GASTRONOMIE / Rulouri de dovlecel și de dovleac umplute cu legume – de post

GASTRONOMIE / Rulouri de dovlecel și de dovleac umplute cu legume – de post

Timp de preparare:

1 oră (complexitate redusă)

 

Ingrediente:

o ceapă mică

un morcov potrivit

2 buc.mici de praz

jum. de țelină mică

o legătură mărar

o legătură pătrunjel

sare,piper ,cimbru ,nucșoară după gust

ulei de măsline după gust (în funcție de cât de gras mâncați)- eu am folosit 5 linguri

150 ml supă de legume sau apa caldă

un dovlecel potrivit din care au ieșit 8 rulouri

Pentru 8 rulouri din dovleac am folosit 30 felii de dovleac unite între ele deoarece dovleacul a fost feliat dinainte ( vroiam să-l coc). Voi puteți tăia felii mai mari pentru a intră o bucată la fiecare rulou…

 

 

Mod de preparare:

Morcovul,țelină ,ceapă,prazul se curată,se spăla și împreună cu mărarul și pătrunjelul se toacă la blender , apoi se pun într-o tigaie la călit împreună cu uleiul și supă de legume sau apa caldă. Se condimentează după gust și se lasă să se caleașcă ,să fiarbă bine până scade supă. După ce s-a răcit această compoziție se vor umple feliile de dovlecel și feliile de dovleac preparate dinainte la grătar.

Feliile de dovlecel și cele de dovleac se rumenesc un pic la grătar… cât să se înmoaie pentru a se putea rulă.

Pe fiecare felie sau mai multe felii care se unesc pentru a formă un rulou se va pune puțină compoziție,se rulează și se așează în tavă unsă bine cu ulei. Se coc la foc potrivit și se pot servi atât calde cât și reci.Le-am servit cu hrean preparat cu sfeclă roșie (este rețetă postată atât pe gustos.ro cât și pe blogul meu valentinaculinar.blogspot.com)

Este un aperitiv deosebit de gustos, o garnitură specială pentru preparate din carne și peste, iar pentru zilele de post este un preparat gustos și hrănitor…

POFTA BUNA !!!

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus