Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE / Sarmale cu orez în foi de varză dulce

GASTRONOMIE / Sarmale cu orez în foi de varză dulce

GASTRONOMIE / Sarmale cu orez în foi de varză dulce

Timp de preparare:

2 ore (complexitate redusă)

 

Ingrediente:

1-2 buc varză proaspătă (eu am folosit foi de varză congelate)

3 cepe

3-4 linguri de mărar tocat

250 g orez

2-3 linguri pastă de tomate sau bullion

150-200ml suc de roșii

2-3 roșii

2 buc. ardei gras (eu am folosit ardei congelat roșu și verde)

100-150 ml ulei

2-3 linguri stafide

3-4 linguri miez de nucă măcinat mai mare

sare,piper,ienibahar,condimente(cimbru,tarhon)

7-8 piper boabe

5-6 coriandru boabe

3-4 foi de dafin,o crenguță busuioc,o crenguță cimbru

borș după gust (eu am folosit 250 ml)

 

 

Mod de preparare:

Dacă folosiți varză dulce proaspătă și nu congelată , această se spăla,se opărește până se înmoaie în apa cu puțină sare și borș(nu trebuie să se înmoaie prea tare).

Foile se folosesc întregi sau pe jumătate în funcție de mărimea lor.

Eu am scos foile de varză de la congelator,le-am lăsat la dezghețat,după care am trecut la formarea sarmalelor .

Ceapă tocată mărunt și orezul ales,spălat și bine scurs,se călesc în toată cantitatea de ulei 4-5 minute la foc mic amestecând continuu să nu se lipească și nici să se rumenească ceapă.Orezul trebuie să se întărească puțin,se adaugă puțină apa fiartă, un ardei tocat mărunt,stafidele,miezul de nucă,se amestecă bine,se adaugă bulionul sau pastă de tomate,mărarul tocat,se potrivește de sare și condimente și se lasă să fiarbă un pic până scade lichidul și orezul a fiert cam pe jumătate.

Foile de varză se umplu cu această compoziție după ce s-a răcorit puțin.

Se așează compoziția pe marginea foii,apoi se întoarce un capăt al frunzei peste compoziție și se rulează până la celălalt capăt,marginile frunzei de la capete se introduce în interiorul sarmalei.

POFTA BUNA !!!

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus