Te afli aici: Acasa » Lifestyle » Gastronomie » GASTRONOMIE / Spanac la cuptor

GASTRONOMIE / Spanac la cuptor

GASTRONOMIE / Spanac la cuptor

Ingrediente:

-400g spanac congelat

-2 ouă

- o ceapă albă medie

- 3-4 căței de usturoi

- 3 linguri făină

- 125 ml smântâna dulce

- 200g cremă de brânză

- 200ml lapte

- 200g cașcaval ras

- sare și piper după gust

- 3 linguri ulei

 

Mod de preparare:

Tăiem ceapa mărunt și o călim în ulei până devine transparentă. Punem peste ceapă spanacul congelat și le lăsăm la sotat împreună până spanacul e făcut. Separat, amestecăm laptele, smântâna dulce și făina (folosim un tel, că să nu facem cocoloașe) și le turnăm peste spanac. Amestecăm bine și le lăsăm să dea câteva clocote împreună.

 

Punem apoi usturoiul zdrobit, sare și piper după gust, urmează să punem cremă de brânză, amestecăm bine și lăsăm 2-3 minute la foc mic, până se topește brânza. Urmează să adăugăm jumătate din cașcavalul ras și un ou. Amestecăm din nou și tragem de pe foc. Punem spanacul într-un vas termorezistent uns cu unt, punem deasupra restul de cașcaval ras și spargem un ou deasupra.

 

 

 

 

 

Dăm spanacul la cuptorul încins la 180 de grade 15-20 de minute sau până face o crustă frumoasă și oul este făcut. Lăsăm să se răcească puțin înainte de servire și să știți că este la fel de bun și cald și rece.

 

 

POFTĂ BUNĂ !!!

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus