Te afli aici: Acasa » Internațional » Grandioasa parada navala pe Tamisa cu ocazia jubileului Reginei Elisabeta a II-a

Grandioasa parada navala pe Tamisa cu ocazia jubileului Reginei Elisabeta a II-a

Grandioasa parada navala pe Tamisa cu ocazia jubileului Reginei Elisabeta a II-a

O imensă flotilă de o mie de vapoare a ridicat ancora duminică pe Tamisa pentru a participa la o paradă nautică cum nu s-a mai organizat de trei secole, apogeul unui week-end de festivităţi pentru jubileul de diamant al Reginei Elisabeta a II-a, relatează AFP.

Caiace, baleniere, pirogi, şlepuri sau gondole: tot ce s-a putut inventa în domeniul vapoarelor, cu vâsle, cu aburi, cu motor sau cu pânze, ambarcaţiunile au început să se îndrepte de dimineaţă spre vestul capitalei, ca să aştepte semnalul de plecare în jurul orei locale 14H30 (13H30 GMT). Cu cele 20.000 de persoane aflate la bord, se spune că a fost una din cele mai mari flotile care s-au adunat vreodată pe Tamisa. De asemenea, 190 de nave ad asigurat securitatea cortegiului.

În pofida ploii şi a temperaturilor reci, unii oameni şi-au petrecut noaptea în corturi instalate de-a lungul fluviului, pentru a fi siguri că vor prinde loc în primele rânduri. Unii dintre ei au ocupat poziţii chiar de sâmbătă după-amiază.Vasele au fost grupate în funcţie de dimensiune şi de forţa motoarelor, cel mai mare având o lungime de 65 de metri, iar cel mai vechi datând din 1740.

 Flotila a parcurs o distanţă de 11 kilometri, timp de patru ore, până la destinaţia finală, Tower Bridge. Cortegiul a fost deschis de somptuoasa ambarcaţiune regală, decorată în culorile roşu şi auriu şi cu mii de flori, la bordul căreia s-a aflat Regina Elisabeta, soţul ei, Prinţul Philip, precum şi Kate, William, Harry, Prinţul Charles şi Camilla.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus