Te afli aici: Acasa » Educaţie » Intalniri de suflet, la Scoala Soarelui, din Timisoara

Intalniri de suflet, la Scoala Soarelui, din Timisoara

Încheierea semestrului întâi înseamnă pentru dascălii de la Școala Gimnazială Nr. 30, din Timișoara, după maratonul încheierii mediilor, și întâlnirea de suflet, anuală, organizată de Direcțiunea școlii, pentru marea familie de lucrători de la această instituție.

Așezați la mese dispuse în raze, că doar sunt la Școala Soarelui, dascălii sunt cinstiți cu cocuțe de pâine, mere, nuci, și primesc cu drag colindătorii (veniți de astă dată de la Facultatea de Teologie), apoi se aștern la colindat ei înșiși, de dragul tradiției și al bucuriei cântării.

Serbările elevilor curg apoi, zilnic, în școală, ori la BILLA, ori la Primărie, la casele de bătrâni și la orfelinate, aducând bucuriile Sărbătorilor și apropiind de mult-așteptata vacanță. Grupuri de colindători, scenete premiate la competiții școlare de sezon, reiterează momentul Sfintei Nașteri, luminează cu noua Stea a Speranței de mai Bine, mai Adevărat, mai Frumos ce va să se instaleze în inimile tuturor.

Și fiindcă Steaua Școlii din Zona Soarelui este chiar Soarele, elevii au pictat-o și o vor lăsa să adaste pe holurile școlii, pe un vitraliu, începând cu anul 2013, ce, astfel,  va fi cu siguranță mai luminos.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus