Te afli aici: Acasa » Internațional » INTERNAŢIONAL / Germania îşi va reduce efectivele militare din Afganistan în 2012

INTERNAŢIONAL / Germania îşi va reduce efectivele militare din Afganistan în 2012

INTERNAŢIONAL / Germania îşi va reduce efectivele militare din Afganistan în 2012

Germania intenţionează să îşi reducă prezenţa militară în Afganistan anul viitor, în pregătirea retragerii totale prevăzute în 2014, potrivit unui document trimis de miniştrii apărării şi de externe grupurilor parlamentare din Bundestag, informează AFP.

Noul mandat al trupelor germane prevede prezenţa în Afganistan, începând din februarie 2012, a cel mult 4.900 de militari, faţă de 5.300 în momentul actual, indică scrisoarea miniştrilor Thomas de Maiziere şi Guido Westerwelle. La expirarea acestui mandat de un an, guvernul german intenţionează o reducere suplimentară, până la 4.400 de militari, a efectivelor trimise în Afganistan.

Guvernul federal şi-a anunţat la începutul anului intenţia de retragere din Afganistan, cu obiectivul aducerii tuturor militarilor acasă în 2014, în conformitate cu proiectul NATO de transferare către afgani, la acea dată, a responsabilităţilor de securitate pe întreg teritoriul. Germania furnizează forţelor ISAF cel de-al treilea contingent din punct de vedere numeric, după SUA şi Marea Britanie. Intervenţia în Afganistan – prima acţiune majoră a armatei germane, Bundeswehr, în afara teritoriului Europei după al Doilea Război Mondial – este dezaprobată de majoritatea germanilor.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus