Te afli aici: Acasa » Internațional » INTERNAŢIONAL / Preşedintele Assad aduce un omagiu Rusiei, la întâlnirea cu patriarhul Kiril

INTERNAŢIONAL / Preşedintele Assad aduce un omagiu Rusiei, la întâlnirea cu patriarhul Kiril

INTERNAŢIONAL / Preşedintele Assad aduce un omagiu Rusiei, la întâlnirea cu patriarhul Kiril

Preşedintele sirian Bashar al-Assad a adus un omagiu Rusiei pentru sprijinul ei faţă de Siria, la întâlnirea sa de duminică cu patriarhul Kiril, a anunţat agenţia de presă Sana.

Cu această ocazie, şeful statului sirian şi-a exprimat “stima” faţă de “popor şi de autorităţile din Rusia, care s-au aflat alături de poporul sirian”, subliniind importanţa relaţiilor istorice între cele două ţări prietene. Patriarhul rus, care a sosit sâmbătă, la Damasc, pentru o vizită de patru zile în Siria şi Liban, şi-a exprimat speranţa că poporul sirian va depăşi criza cu care se confruntă ţara, astfel încât Siria să rămână o ţară a dragostei şi păcii, un model de coexistenţă paşnică islamo-creştină.

Regimul preşedintelui Assad încearcă să reprime o puternică mişcare socială, declanşată la jumătatea lunii martie şi soldată până acum cu cel puţin 3.500 de morţi, potrivit estimărilor ONU. Rusia se opune oricărei rezoluţii de condamnare a regimului sirian de către Consiliul de Securitate al ONU.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus