Te afli aici: Acasa » Internațional » INTERNAŢIONAL / Primul institut de studii înalte privind ceaiul va fi deschis în 2012

INTERNAŢIONAL / Primul institut de studii înalte privind ceaiul va fi deschis în 2012

INTERNAŢIONAL / Primul institut de studii înalte privind ceaiul va fi deschis în 2012

Construirea primului institut chinez de studii înalte privind ceaiul a început sâmbătă la Anxi, autorităţile dorind ca din toamna anului 2012 să poată fi dat în folosinţă studenţilor, informează duminică Xinhua.

Situat în provincia Fujian (est), va oferi cursuri privind ceaiul pentru studenţii din cadrul Universităţii de Agricultură şi Sivicultură din Fujian. Lan Siren, rector al universităţii, a afirmat că firmele de ceai au mare nevoie de vânzări, management şi persoane cu aptitudini pentru dezvoltarea de afaceri în domeniu.

Potrivit rectorului, peste jumătate din investiţia în valoare de 500 de milioane de yuani (78 milioane de dolari americani) necesară pentru construirea institutului provine din donaţii de la persoane născute în Axi. China produce aproximativ 45.000 de tone de frunze de ceai în fiecare an, o treime din producţia totală de ceai a ţării. Tieguanyin, cea mai bună varietate de ceai chinezesc din Anxi, se numără printre cele mai cunoscute mărci de ceai chinezesc pentru străini.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus