Te afli aici: Acasa » Internațional » INTERNAŢIONAL / Ultimul Consiliu de Miniştri al guvernului Berlusconi

INTERNAŢIONAL / Ultimul Consiliu de Miniştri al guvernului Berlusconi

INTERNAŢIONAL / Ultimul Consiliu de Miniştri al guvernului Berlusconi

Preşedintele Consiliului de Miniştri italian, Silvio Berlusconi, şi-a reunit sâmbătă seara cabinetul pentru ultima dată după aprobarea noului pachet de legi menite să reducă uriaşul deficit al Italiei şi cerute de partenerii europeni, informează postul de televiziune Rai News.

Imediat după încheierea Consiliului de Miniştri, Silvio Berlusconi va avea o serie de discuţii cu liderii partidului său, Poporul Libertăţii, înainte de a formaliza demisia la sediul preşedinţiei italiene, Palatul Quirinale. Premierul a asistat la votul defintiv al Parlamentului care a aprobat sâmbătă noul pachet de legi menit să reducă deficitul de 120% din PIB al ţării şi promis partenerilor europeni în luna octombrie.

Înainte de a se prezenta pentru ultima dată la Camera Deputaţilor în calitate de prim-ministru, Berlusconi a avut o întrevedere cu aliaţii din partidul Liga Nordului. Postul de televiziune Rai News presupune că Berlusconi le-a transmis concluziile întâlnirii de două ore cu economistul Mario Monti, un posibil succesor la funcţia de preşedinte al Consiliului de Miniştri. Berlusconi şi-a sfătuit aliaţii să îl susţină pe Monti şi alternativa unui guvern tehnocrat. Preşedintele Ligii Nordului, Umberto Bossi, a confirmat că vor trece în rândurile opoziţiei oricărui guvern format ad hoc şi nu prin alegeri democratice

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus