Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Marşul broscuţelor, prin centrul Timişoarei

Marşul broscuţelor, prin centrul Timişoarei

Marşul broscuţelor, prin centrul Timişoarei

Sub egida ENO (Environmental Online- o reţea şi o şcoală virtuală globală pentru dezvoltarea durabilă a atitudinilor şi valorilor privind conservarea şi protecţia mediului), miercuri, 28 martie 2012, două clase de elevi de la Şcoala cu cls. I-VIII Nr. 30, din Timişoara, s-au alăturat altor nouăsprezece şcoli care şi-au trimis cei mai înverşunaţi ecologişti prin centrul urbei,  spre a câştiga promisiuni de reparare a obiceiurilor ce rănesc mediul înconjurător.

Purtând pancarte cu lozinci imperative la o mai mare atenţie spre natură, ori o mascotă- broscuţa Frank, care atrăgea simpatia trecătorilor, elevii opreau oamenii, cerându-le părerea relativă la efectele încălzirii globale cauzate de neglijenţa societăţii de consum.

Mulţi timişoreni şi străini au privit cu drag evenimentul, câţiva avuseseră impresia că e vorba de o acţiune de strângere de fonduri şi au dus mâna la buzunar. Elevii au refuzat cetegoric vreo contribuţie bănească, subliniind că ei strâng doar angajamente verbale.

Au obţinut , din partea populaţiei, promisiuni de a scădea temperatura din casă, de a nu lăsa, fără noimă, în funcţiune computerul, televizorul, de a folosi becuri ecologice întru consum redus de energie electrică, de a repara obiectele- mai degrabă decât a le arunca şi înlocui, de a sorta şi recicla deşeurile, de a folosi bicicleta mai des decât maşina, de a reduce cantitatea de carne din alimentaţie, de a transporta alimentele în sacoşe din materiale textile, nu din plastic, de a prefera produsele etichetate ca ecologice, de a planta un copac şi de a-şi îndemna prietenii la multiplicarea acestui gest, de a crea propria promisiune vis-a-vis de natura înconjurătoare.

Rămâne doar ca timişorenii să se şi ţină de cuvânt.

 

Comentarii (1)

  • sonia zappl

    Ati fost grozavi! Felicitari!Daca stiam puteam sa fim alaturi de voi. Oricum va sustinem si noi cei de la Scoala Varias, copii si profesori.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus