Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » MEDIU & AGRICULTURĂ/Probleme majore ale omenirii – Expansiunea populațională

MEDIU & AGRICULTURĂ/Probleme majore ale omenirii – Expansiunea populațională

MEDIU & AGRICULTURĂ/Probleme majore ale omenirii – Expansiunea populațională

O problemă majoră a omenirii, adesea ignorată de mai marii lumii, este reprezentată de creşterea numărului de locuitori ai planetei noastre. Cu fiecare minut, populaţia lumii sporeşte, consumând în mod accelerat resursele Terrei, poluând apa şi aerul, distrugând habitatele naturale ale multor specii, introducând haotic specii în areale cărora nu le aparţin, ducând astfel la distrugerea ecosistemelor şi la pierderea a milioane de exemplare (specii care dispar sau au dispărut).
Cea mai mare parte a istoriei umane – din prima zi a apariţiei omului pe Pământ şi până la începutul anilor 1800 – a reprezentat evoluţia până la 1 miliard de persoane. În doar 200 de ani, de atunci până în prezent, am ajuns la aproape 7 miliarde. Acest lucru înseamnă că populaţia a crescut mai mult în această perioadă decât în ultimii 4 milioane de ani. Dacă luăm în calcul o creştere de aproximativ 74 de milioane de persoane anual, obţinem un număr de persoane mult prea mare pentru micuţa noastră planetă. Avem nevoie de hrană, de apă potabilă, de un loc de odihnă pentru toate aceşti oameni. Comunităţile create pentru a găzdui populaţia lumii vor acapara din ce în ce mai mult natura.
Lumea nu dispune de soluţii simple pentru această problemă… şi totuşi nu putem continua în acest ritm, deoarece efectele asupra mediului înconjurător nu vor dispărea de la sine.
Ar fi trebuit să ne gândim la acest lucru încă de acum câteva generaţii, dar nu ne putem întoarce în timp, ceea ce înseamnă că trebuie să depunem eforturi şi mai mari acum.
Acum mai mult de cât oricând trebuie să corelăm creşterea populaţiei globale cu măsurile de protejare a naturii.  Pentru a menţine planeta sănătoasă – pentru ca strănepoţii noştri să se poată bucura de ea – trebuie sa contribuim cu toţii pentru a reduce şi chiar înlătura răul pe care l-am făcut mediului.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus