Te afli aici: Acasa » Mediu & Agricultură » Afaceri europene si politici comunitare » MEDIU / Colaborarea pe proiecte de mediu între Jimbolia şi Kikinda continuă

MEDIU / Colaborarea pe proiecte de mediu între Jimbolia şi Kikinda continuă

MEDIU / Colaborarea pe proiecte de mediu între Jimbolia şi Kikinda continuă

Jimbolia a câştigat un nou proiect de mediu finanţat prin programul IPA de colaborare transfrontalieră dintre România şi Serbia, proiect pentru care oraşul Kikinda este lider. Bugetul total se apropie de suma de 170.000 de milioane de euro.

Kikinda şi Jimbolia au o colaborare care durează deja de 20 de ani, de când cele două oraşe sunt înfrăţite. Proiectul actual, „Banatul Verde – cooperare transfrontalieră în protecţia mediului între oraşele înfrăţite Kikinda şi Jimbolia” este în curs de implementare, urmând ca să se finalizeze la începutul lunii mai. Proiectul se implementează pe o durată de 17 luni, în perioada decembrie 2010 – mai 2012. Până acum, în cadrul proiectului s-au desfăşurat activităţi cu elevii şcolilor generale din cele două oraşe, s-a făcut o campanie o campanie de promovare. Practic, prin proiect se urmăreşte împădurirea a 22,4 ha de teren în zona oraşului Jimbolia. Până în luna decembrie 2011 s-au împădurit 17 ha, iar în momentul de faţă lucrările de continuare a împădurii sunt în derulare şi se vor finaliza, conform proiectului, la termen.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus