Te afli aici: Acasa » Educaţie » Nemultumirea elevilor din Constanta

Nemultumirea elevilor din Constanta

Consiliul Naţional al Elevilor dezaprobă atitudinea administrației locale a Municipiului Constanța în privința refuzului de a acorda reducere la transportul local în comun elevilor și studenților, așa cum este foarte clar stipulat în Legea Educației Naționale nr. 1 / 2011 (art. 84 (1) și art. 205 (2)) și sprijină demersul inițiat de Consiliul Județean al Elevilor Constanța, Asociația Elevilor din Constanța și Liga Studenților din Universitatea Maritimă din Constanța.

Municipiul Constanța este printre singurele municipii reședință de județ unde acest drept al elevilor și studenților este încălcat flagrant de către autorități.

Conform informațiilor primite de la Consiliul Județean al Elevilor Constanța, în anul 2004 a fost adoptată o hotărâre de Consiliu Local prin care doar elevii ai căror părinți beneficiază de subvenție la căldură primesc și reducere la transportul local în comun. Hotărârea este astfel ilegală, deoarece intră în contradicție cu prevederile legii învățământului din 1995 care prevedea că “elevii și studenții beneficiază de tarif redus cu 50% pentru transportul local în comun”.

Consiliul Național al Elevilor va sesiza Ministerul Educației în privința acestui aspect și solicită autorităților locale din Constanța să arate respect față de lege.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus