Te afli aici: Acasa » Sanatate » Noile reglementari in programul de vizitare a bolnavilor din spitale

Noile reglementari in programul de vizitare a bolnavilor din spitale

În Monitorul Oficial din decembrie a fost publicat Ordinul privind reglementarea programului de vizite al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice.

Potrivit ordinului, programul de vizită al aparținătorilor pacienților internați în unitățile sanitare publice se realizează de luni până vineri în intervalul orar 15.00- 20.00. Numărul de vizitatori pentru un pacient internat într-un salon cu patru paturi nu poate fi mai mare de trei persoane și pot fi vizitați maxim doi pacienți în același timp.

Vizitarea pacienților în Secțiile de terapie intensivă este permisă zilnic doar de membrii familiei, cu condiția ca vizita să se facă de cel mult două persoane.

În cazul copiilor internați în Secțiile de terapie intensivă se asigură prezența cu caracter permanent a unuia dintre părinți, dacă se solicită acest lucru.

Managerii unităților sanitare au obligația să afișeze programul de vizită la toate intrările în unitatea sanitară, în mod vizibil și accesibil vizitatorilor. Este strict interzisă percepția de taxe pentru vizitarea pacienților în unitățile sanitare publice.

Conducerea unității sanitare publice are obligația de a instrui angajații serviciului de pază asupra programului de vizite, obținând de la fiecare dintre aceștia o declarație prin care se angajează să respecte programul respectiv și să nu pretindă sau să primească niciun fel de atenții în vederea permiterii accesului în afara programului de vizite.

În cazul încălcării acestor prevederi se vor aplica sancțiuni administrative, până la desfacerea contractului de muncă pentru persoana care se face vinovată, sau  încetarea contractului cu firma de prestări servicii de pază.

Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății, direcțiile de sănătate publică, autoritățile administrației publice locale, precum și spitalele publice vor duce la îndeplinirea dispozițiilor acestui ordin.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus