Te afli aici: Acasa » Educaţie » Parteneriat cu mediul

Parteneriat cu mediul

La Şcoala Gimnazială nr.18 din Timişoara, s-a desfăşurat în data de 10.06.2017 a IX-a  ediţie a simpozionului internaţional pe teme de mediu, acţiune realizată în parteneriat cu Centrul Carpato-Danubian de Geoecologie Bucureşti - organizaţie neguvernamentalǎ ce furnizează programe educaţionale în scopul unui mediu sustenabil,  Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş, Agenţia Pentru Protecţia Mediului Timiş şi Casa Corpului Didactic Timiş.

Simpozionul s-a desfăşurat pe trei secţiuni, pentru elevi, cadre didactice şi părinţi: cadrele didactice au  împărtăşit experienţe pozitive privind abordarea problemelor de mediu la clasă sau prin activităţi în afara clasei; iar lucrările plastice, fotografiile, obiectele din  materiale refolosibile, realizate de elevii şi părinţi, au fost cuprinse în expoziţiile Copiii şi Mediul şi Artă din deşeuri.

Organizarea anuală a simpozionului constituie unul din obiectivele permanente din  Planul de acţiune derulat în cadrul Programului Internaţional Eco-Schools de către Şcoala Gimnazială nr.18 Timişoara, pentru formarea unei culturi ecologice în rândul copiilor,  principalii beneficiari ai acestui demers, dar şi pentru păstrarea certificatului de Eco-Şcoală şi a Steagului Verde, o recunoaştere internaţională a implicării şcolii în activităţi diverse pentru care natura reprezintă o  adevărată  sală de clasă.

Promovarea modelelor de bună practică în formarea unei conduite ecologice la elevi se  realizează prin editarea numărului 9/2017 al revistei Parteneriat cu mediul, ISSN 2067-6913 şi a unui DVD pe care îl primesc toţi participanţii din ţară şi din străinătate.

 

Comentarii (1)

  • Stanciu Mariana

    Simpozionul în sine şi toate acțiunile desfăşurate în cadrul programului Eco-Şcoala sunt de un real succes în educarea tinerei generații pentru protecția mediului înconjurător! Felicitări tuturor participanților şi pentru expoziția cu lucrările realizate de elevi cu prilejul desfăsurării simpozionului !

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus