Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Apostu va demisiona din funcţia de primar dacă i se respinge recursul

POLITICĂ / Apostu va demisiona din funcţia de primar dacă i se respinge recursul

POLITICĂ / Apostu va demisiona din funcţia de primar dacă i se respinge recursul

Sorin Apostu va demisiona din funcţia de primar al municipiului Cluj-Napoca dacă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie îi va respinge recursul, iar înlocuitorul său va fi viceprimarul român din partea PDL, a declarat vineri, la Bistriţa, secretarul general al Partidului Democrat Liberal, Ioan Oltean.

Acesta a dat asigurări că, în cazul în care se va pune problema unui interimat la conducerea Primăriei Cluj-Napoca, acesta va fi asigurat de un viceprimar român, nu maghiar. Am văzut hotărârea organizaţiei UDMR din Cluj. Vă asigur că la Cluj va fi viceprimar român. Acolo sunt doi viceprimari, unul din partea PDL, unul din partea UDMR. Clujul va fi condus pe acest interimat de un viceprimar român sau, dacă vreţi, de un primar interimar român, vă asigur. Nu avem nimic cu maghiarii, dar credem că în Cluj, având în vedere că există un viceprimar PDL, acesta va trebui să fie desemnat, delegat de Consiliul Local să conducă Clujul până când se va reglementa situaţia juridică a primarului, a declarat Ioan Oltean.

În cazul în care ÎCCJ va respinge, luni, recursul formulat de primarul Sorin Apostu, Ioan Oltean este de părere că acesta va trebui să demisioneze din această funcţie. Dacă instanţa îi va respinge recursul, probabil că va trebui să demisioneze şi o va face. Nu cred că el nu va demisiona. Sunt absolut convins că, dacă instanţa îi va respinge recursul, Apostu va demisiona din funcţia de primar, a spus Oltean.

Întrebat dacă Sorin Apostu ar mai putea fi primar al municipiului Cluj-Napoca, după dezvăluirile făcute de DNA, Ioan Oltean a spus că acest lucru va fi posibil doar dacă se va dovedi că Apostu a fost “o victimă”. Eu nu vreau să fac pe Mafalda, dar, dacă el se va dovedi că a fost o victimă, va câştiga alegerile. Dar nu mă pronunţ. Nu ştiu a cui victimă, a naturii. Nu ştiu, eu nu vreau să mă pronunţ în privinţa aceasta. Vreau să vă spun că el va trebui să aştepte şi aşteptăm cu toţii recursul, de acolo încolo discutăm. În niciun caz PDL nu va împiedica, nu va obstrucţiona justiţia în cazul Apostu. N-a făcut-o până acum, n-o va face nici de acum încolo. Suntem direct interesaţi ca acest caz să se soluţioneze rapid şi în strictă concordanţă cu reglementările în vigoare, a mai spus Oltean.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus