Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Băsescu: Unde politicul nu-şi mai asumă răspunderea se apelează la tehnocraţi

POLITICĂ / Băsescu: Unde politicul nu-şi mai asumă răspunderea se apelează la tehnocraţi

Preşedintele Traian Băsescu a afirmat luni seară, făcând referire la actualul context politic şi economic din Europa, că de cele mai multe ori se apelează la guverne de tehnocraţi atunci când politicul nu-şi mai poate asuma răspunderea, însă, precizează că şi România a avut miniştri tehnocraţi, dar că nu au existat rezultate concrete ale mandatelor acestora.

Acolo unde politicul nu-şi mai asumă răspunderea, ori nu mai poate, se apelează la tehnocraţi, nu întotdeauna însă şansele de redresare sunt suficient de puternice, atâta timp cât ai un prim-ministru care nu are susţinere politică. (…) Şi noi am avut miniştrii de finanţe şi oameni în guverne foarte titraţi, Coşa, Daniel Dăianu sunt nume sonore ca economişti. Puteţi să-mi spuneţi rezultatele lor ca tehnocraţi în urma mandatului pe care l-au îndeplinit în guverne? Vă spun eu, este zero. Vreau să văd un tehnocrat care vine să-şi asume, într-un moment care nu mai e altă soluţie, tăieri de salarii. Sunt realităţi care sunt greu de anticipat. (…) Sigur, când ai un guvern politic spui: aş vrea un guvern de tehnocraţi. Dar, să te ferească Dumnezeu de eşecul tehnocraţilor, a afirmat Băsescu, luni seară, la TVR.

El a precizat, în contextul actualei situaţii politice din Grecia şi Italia, că un guvern tehnocrat are o singură misiune, şi anume să scoată ţara din criză. Este întotdeauna  soluţia disperării, soluţia în care partidele nu mai au curaj să-şi asume trecerea prin criză, a adăugat preşedintele Băsescu.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus