Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Comitetul Naţional pentru Dezvoltare lansează filială internaţională la Viena

POLITICĂ / Comitetul Naţional pentru Dezvoltare lansează filială internaţională la Viena

POLITICĂ / Comitetul Naţional pentru Dezvoltare lansează filială internaţională la Viena

Comitetul Naţional pentru Dezvoltare (CND) îşi va deschide prima filială internaţională miercuri, în Austria, la Viena, în prezenţa preşedintelui Senatului, Mircea Geoană.  Filiala de la Viena este primul braţ internaţional al Comitetului Naţional pentru Dezvoltare, după cum a anunţat încă de acum două săptămâni Mircea Geoană în cadrul unei conferinţe sectoriale a CND, informează un comunicat remis marţi de Senat.

Preşedintele Senatului a mai anunţat că urmează să fie deschise şi alte puncte de lucru internaţionale ale Comitetului, unul la Milano şi altul la New York. Evenimentul de miercuri de la Viena este deosebit de important pentru că este primul cap de pod pe care CND îl face în Europa. Austria este un partener politic şi economic de prim-rang al României. Filiala îşi propune să implice mediile politice, economice şi academice din Austria şi România, precum şi profesionişti şi oameni de cultură din comunitatea română din Austria în dezbaterile şi propunerile pentru proiectul de dezvoltare al României. Filiala îşi propune, de asemenea, să stimuleze proiecte de dezvoltare în contextul Strategiei dunărene a Uniunii Europene şi a Parteneriatului Estic, a declarat preşedintele Mircea Geoană, potrivit sursei citate.
La evenimentul de lansare va fi prezent şi directorul executiv al CND, Tudor Totu. Vor mai participa reprezentanţi ai mediului politic, economic şi academic din Viena. Evenimentul poartă motoul ‘Bridging Europe’ şi este organizat de Comitetul Naţional pentru Dezvoltare şi European Brand Institute.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus