Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Conducerea Senatului va discuta solicitarea PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului

POLITICĂ / Conducerea Senatului va discuta solicitarea PSD de înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului

Liderul Grupului parlamentar al PSD din Senat Ilie Sârbu a primit mandat din partea partidului pe care îl reprezintă să reia, în şedinţa Biroului Permanent al Senatului de luni, solicitarea de înlocuire a lui Mircea Geoană din funcţia de preşedinte al Senatului cu Titus Corlăţean.

Liderul Grupului parlamentar al PNL din Senat Puiu Haşotti a declarat, înainte de începerea şedinţei Biroului Permanent al Senatului, că, în opinia sa, PSD nu ar trebui să aibă dificultăţi în a-l înlocui pe Mircea Geoană din funcţia pe care acesta o deţine, atâta timp cât înţelegerea cu PDL, din 2008 va fi respectată. La începutul lui 2008, între PSD şi PDL a avut loc o negociere politică care a prevăzut ca postul de preşedinte al Senatului să revină PSD iar cel de preşedinte al Camerei Deputaţilor PDL. Dacă s-ar respecta această înţelegere politică ar însemna ca PSD să aibă libertatea de a îl înlocui pe Mircea Geoană fără alte candidaturi, a declarat Haşotti, adăugând că o decizie clară urmează să fie luată de conducerea PSD în ceea ce îl priveşte pe Mircea Geoană.

Pe de altă parte, senatorul PDL Radu Berceanu a declarat că în cadrul PDL nu s-a discutat depunerea unor eventuale candidaturi pentru funcţia de preşedinte al Senatului, adăugând că el nu “este dispus” să preia funcţia deţinută de Mircea Geoană. Nu discutăm despre pielea ursului din pădure. Când se va vacanta postul vom vedea. Personal nu sunt dispus., a afirmat senatorul liberal.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus