Te afli aici: Acasa » National » POLITICĂ / Crin Antonescu despre atacul lui Traian Băsescu la adresa justiţiei

POLITICĂ / Crin Antonescu despre atacul lui Traian Băsescu la adresa justiţiei

POLITICĂ / Crin Antonescu despre atacul lui Traian Băsescu la adresa justiţiei

Atacul preşedintelui Traian Băsescu la adresa judecătorilor este un temei pentru declanşarea procedurii de suspendare din funcţie a şefului statului, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, liderul PNL, Crin Antonescu.

El a arătat că Partidul Naţional Liberal va participa la o procedură parlamentară de suspendare şi, ulterior, de demitere din funcţie a şefului statului îndată ce procedura va avea şansa politică de fi transpusă în realitate, liderul liberal considerând că afirmaţiile lui Traian Băsescu privind justiţia sunt de “maximă gravitate”. Ceea ce preşedintele Traian Băsescu a făcut în faţa judecătorilor este, probabil, cel mai grav, cel mai important abuz, cea mai semnificativă încălcare a normelor fundamentale ale statului de drept şi ale regimului democratic din România. Trecând cu brutalitate peste orice spirit şi peste litera Constituţiei, preşedintele s-a erijat, aşa cum s-a autocalificat, într-un diriginte care impune puterii judecătoreşti ce trebuie să facă, cum trebuie să facă şi când trebuie să facă. Ceea ce a făcut Traian Băsescu este complet inacceptabil într-un stat de drept, este un motiv, un temei de declanşare a procedurii de suspendare şi, ulterior, demitere a preşedintelui. PNL va fi parte a iniţierii acestei proceduri imediat ce va avea şansa politică să fie transpusă în realitate, a spus Antonescu.

 

El a precizat că PNL se va implica în proceduri de suspendare şi apoi de demitere a şefului statului în mod sigur după alegerile parlamentare, programate la termen în 2012, când ar urma să se schimbe majoritatea în Legislativ, iar la referendumul de demitere populaţia ar vota pentru această acţiune.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus