Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Deputaţii au decis îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012

POLITICĂ / Deputaţii au decis îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012

POLITICĂ / Deputaţii au decis îngheţarea pensiilor şi salariilor în anul 2012

Salariile din sectorul public şi pensiile vor fi îngheţate pentru anul 2012 la nivelul lunii decembrie 2011, potrivit Ordonanţei 80/2010 adoptate marţi de deputaţi, care viza iniţial adoptarea unor măsuri de reducere a arieratelor şi de asigurare a finanţării împrumuturilor făcute de administraţiile locale.

Proiectul a fost aprobat cu 146 de voturi pentru, 104 împotrivă şi patru abţineri iar Opoziţia a anunţat că îl va contesta la Curtea Constituţională a României (CCR). Proiectul de lege privind aprobarea Ordonanţei 80/2010 a fost introdus pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor la solicitarea liderului deputaţilor PDL, Mircea Toader, deşi Opoziţia a criticat acest demers, susţinând că în acest caz forul se “descalifică”.

La propunerea deputatului PSD Aura Vasile programul de dezbatere a fost prelungit, după ce ea a sesizat că deputaţii nu au primit raportul asupra acestui proiect de lege. La reluarea dezbaterilor, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, a criticat “modul şmecheresc” în care proiectul a fost introdus pe ordinea de zi a plenului, cerând acordarea unui termen de trei zile pentru ca parlamentarii să studieze raportul. În plus, el a arătat că PSD nu va vota acest proiect de lege.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus