Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Guvernul a înfiinţat un Consiliu pentru competitivitate

POLITICĂ / Guvernul a înfiinţat un Consiliu pentru competitivitate

POLITICĂ / Guvernul a înfiinţat un Consiliu pentru competitivitate

Guvernul a decis înfiinţarea unui Consiliu Naţional pentru Competitivitate (CoNaCo), a declarat consilierul de stat Andreea Paul-Vass. CoNaCo se înfiinţează printr-un memorandum şi este condus de consilierul Andreea Paul-Vass.

Nu este decât determinarea Guvernului de a aborda problema competitivităţii româneşti. Competitivitatea este un domeniu în care România are foarte mult de recuperat. Într-un raport global al competitivităţii, ne poziţionăm pe locul 77 din 142 de ţări analizate. La nivel european, productivitatea medie economică ne poziţionează sub jumătatea mediei europene, a motivat consilierul necesitatea înfiinţării CoNaCo.

Obiectul major al CoNaCo este elaborarea “Strategiei naţionale de competitivitate România 2020″ şi va prezenta semestrial rapoarte publice cu privire la dinamica pe care oare competitivitatea economică.

CoNaCo va fi format din decidenţi de la 20 de instituţii centrale, experţi din mediul academic şi universitar şi 40 de reprezentanţi ai celor mai mari companii angajatoare şi contributoare la bugetul de stat.

Consiliul se va întruni vineri, în prima şedinţă, a menţionat Andreea Paul-Vass.

Potrivit Programului Naţional de Reformă adoptat de Guvern anul acesta, CoNaCo ar fi trebuit să fie condus de un ministru delegat pentru competitivitate, însă consilierul de stat a precizat că nu se va lua o astfel de decizie. Andreea Paul-Vass a menţionat că înfiinţarea CoNaCo nu presupune cheltuirea unor sume de bani.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus