Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Întâlnire între preşedintele Băsescu şi membrii Guvernului, pentru prezentarea concluziilor Consiliului European

POLITICĂ / Întâlnire între preşedintele Băsescu şi membrii Guvernului, pentru prezentarea concluziilor Consiliului European

POLITICĂ / Întâlnire între preşedintele Băsescu şi membrii Guvernului, pentru prezentarea concluziilor Consiliului European

Preşedintele Traian Băsescu a avut luni, la Palatul Cotroceni, o întâlnire de aproximativ două ore cu membrii Guvernului, pentru a-i informa asupra discuţiilor din reuniunea Consiliului European care s-a desfăşurat duminică la Bruxelles.
Printre miniştrii care au participat la întâlnirea de la Cotroceni s-au numărat Ghorghe Ialomiţianu, Leonard Orban, Elena Udrea, Anca Boagiu, Sulfina Barbu, Ion Ariton.
Între temele de discuţie s-ar fi aflat probleme legate de utilizarea fondurilor europene şi reuniunea Consiliului European de duminică.
Preşedintele Traian Băsescu a precizat, duminică, la Bruxelles, că după întâlnirea de luni cu reprezentanţi ai Guvernului va avea o declaraţie de presă, însă până la acest moment nu a fost făcut niciun anunţ în acest sens.
Şeful statului a anunţat, duminică, la Bruxelles, că va avea marţi o întâlnire cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, pentru a discuta în mod deosebit legat de utilizarea fondurilor europene.
Băsescu a precizat, de asemenea, că luni informează Guvernul legat de discuţiile din Consiliul European de duminică, urmând să susţină ulterior o declaraţie de presă despre riscurile pe care le are România dacă nu se produce o “capitalizare consistentă şi corectă”. “Voi informa Guvernul despre Consiliu şi perspective şi, după ce mă întâlnesc cu reprezentanţi ai Guvernului, voi avea o declaraţie de presă, în care să intru în detalii cu privire riscurile pe care le are România dacă nu se produce o capitalizare consistentă şi corectă”, a spus Traian Băsescu.
Şeful statului a declarat, în conferinţa de presă susţinută la Bruxelles, că a atenţionat în mod expres că programul de recapitalizare a băncilor trebuie să aibă în vedere şi menţinerea nivelului de expunere a băncilor din zona euro în românească.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus