Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Ion Iliescu crede că nu prea există majoritatea necesară pentru suspendarea preşedintelui

POLITICĂ / Ion Iliescu crede că nu prea există majoritatea necesară pentru suspendarea preşedintelui

POLITICĂ / Ion Iliescu crede că nu prea există majoritatea necesară pentru suspendarea preşedintelui

Anunţul privind posibila suspendare a preşedintelui Traian Băsescu este mai degrabă o acţiune tactică, întrucât opoziţia nu dispune de suficiente voturi în Parlament pentru ca un astfel de demers să aibă succes, a afirmat, joi, la Piteşti, preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu.

Sunt acţiuni strategice şi tactice. Eu cred că acum este un pas tactic, pentru că practic nu prea există majoritatea parlamentară necesară pentru a realiza aşa ceva. (…) Este un act politic, pentru a trage un semnal în legătură cu respectarea locului şi rolului care îi revine preşedintelui în cadrul societăţii româneşti, a declarat Iliescu. El consideră că un eventual referendum pentru demiterea lui Traian Băsescu ar putea avea succes, însă principala problemă a opoziţiei o reprezintă lipsa majorităţii parlamentare necesare pentru suspendare.

În 2007 a fost o suspendare care a avut un suport politic parlamentar suficient, în schimb societatea nu era pregătită pentru aşa ceva şi de aceea, când s-a supus votului cetăţenilor, suspendarea s-a întrerupt. Acum cred că electoratul ar fi pregătit pentru o asemenea chestiune, dar cred că nu avem majoritatea parlamentară necesară pentru realizarea ei, a explicat preşedintele de onoare al PSD. Ion Iliescu s-a aflat joi, la Piteşti, pentru lansarea volumului “Fragmente de viaţă şi istorie trăită”, eveniment găzduit de Biblioteca Judeţeană “Dinicu Golescu”.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus