Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Mai sunt aproximativ 50.000 de dosare din arhiva fostei securităţi de trimis la CNSAS

POLITICĂ / Mai sunt aproximativ 50.000 de dosare din arhiva fostei securităţi de trimis la CNSAS

POLITICĂ / Mai sunt aproximativ 50.000 de dosare din arhiva fostei securităţi de trimis la CNSAS

Directorul Serviciului Român de Informaţii, George Maior, susţine că au mai rămas de trimis la Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii aproximativ 50.000 de dosare din arhiva fostei securităţi, menţionând că doreşte ca până la încheierea mandatului său acest proces să se finalizeze.                                                                                   Mai sunt foarte puţine, aproximativ 50.000 de dosare din peste 10 milioane de dosare care au fost transferate la CNSAS, cred că cel mai mare transfer de arhivă al unui serviciu din Europa Centrală şi de Est, a declarat Maior, vineri seară, la postul Antena 3.
Directorul SRI a precizat că doreşte ca, până la finalizarea mandatului său, toate dosarele să fie trimise la CNSAS. Până când îmi termin mandatul, vreau ca toate acestea să fie transferate către CNSAS. Nicio situaţie legată de vreun cetăţean român să nu mai fie în posesia Serviciului. Şi cele care sunt, sunt legate de fenomene de securitate naţională care pot afecta în continuare această securitate naţională. Dar, în timp, ele se perimă din punct de vedere istoric şi al acestei circumstanţe şi vor fi toate transferate la CNSAS, a afirmat Maior.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus