Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Ministrul român de externe s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina

POLITICĂ / Ministrul român de externe s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina

POLITICĂ / Ministrul român de externe s-a întâlnit cu reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina

Ministrul român al afacerilor externe, Teodor Baconschi, a avut joi o întâlnire cu reprezentanţi ai comunităţii româneşti din Ucraina, cu prilejul vizitei sale oficiale în această ţară, informează un comunicat al ministerului.

În cadrul întâlnirii desfăşurate la sediul Ambasadei României la Kiev, şeful diplomaţiei române a făcut o prezentare a abordărilor şi poziţiilor ţării noastre în dialogul cu Ucraina în vederea asigurării protecţiei drepturilor persoanelor aparţinând minorităţilor naţionale.
Ministrul Baconschi a subliniat necesitatea ca toţi cetăţenii ucraineni de origine română să beneficieze de drepturi la un nivel similar cu cel la care acestea le sunt asigurate în România cetăţenilor români aparţinând tuturor minorităţilor naţionale, inclusiv ucraineană, se arată în comunicat.

La rândul lor, reprezentanţii comunităţii româneşti din Ucraina au apreciat în mod deosebit oportunitatea de a se întâlni cu demnitarul român şi au evidenţiat problemele cu care se confruntă comunitatea română din Ucraina în eforturile de a-şi păstra identitatea etnică – limba, cultura, tradiţiile. Ei au formulat în acest sens o serie de doleanţe şi propuneri, se menţionează în comunicatul MAE. La întâlnire a participat şi un reprezentant al Departamentului pentru Românii de Pretutindeni al Guvernului României, membru al delegaţiei care l-a însoţit pe şeful diplomaţiei române în vizita la Kiev.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus