Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Mircea Geoană: În pragul suspendării preşedintelui, contravine logicii ca PSD să cedeze şefia Senatului

POLITICĂ / Mircea Geoană: În pragul suspendării preşedintelui, contravine logicii ca PSD să cedeze şefia Senatului

POLITICĂ / Mircea Geoană: În pragul suspendării preşedintelui, contravine logicii ca PSD să cedeze şefia Senatului

În pragul suspendării preşedintelui, contravine logicii ca PSD să cedeze cea de-a doua funcţie în stat Puterii, apreciază preşedintele Senatului, Mircea Geoană, într-un comentariu postat vineri pe blogul personal.

Dacă intenţia iniţială a debarcării mele de la Senat a fost cu adevărat suspendarea lui Traian Băsescu, pentru ca un alt membru PSD să fie preşedinte interimar, atunci contravine logicii ca partidul să cedeze, tocmai în prag de suspendare, cea de-a doua funcţie în stat unui reprezentat al Puterii. În contextul în care USL deja a anunţat faptul că ia în calcul suspendarea, în momentul în care funcţia de preşedinte al Senatului va fi vacantată, PDL va face orice este necesar pentru a-şi impune propriul om la conducerea Senatului, iar acest lucru va face ca demersul de suspendare să îşi reducă din consecinţe. Din declaraţiile pe care le face preşedintele PSD înţeleg că dânsul nu are încredere în mine în eventualitatea în care aş deveni preşedinte interimar. Dar dacă eu făceam aşa cum propusese iniţial BPN şi PSD pierdea postul, preşedintele PSD ar fi avut mai multă încredere în Radu Berceanu sau Vasile Blaga?, spune Mircea Geoană.
Uniunea Social Liberală va discuta luni despre declanşarea procedurii de suspendare a preşedintelui Traian Băsescu. Iniţiativa USL privind suspendarea preşedintelui Traian Băsescu a fost luată în urma declaraţiilor acestuia cu privire la faptul că pensiile nu se vor indexa, indiferent de decizia Curţii Constituţionale.

Comitetul Executiv al PSD se va reuni marţi pentru a supune la vot propunerea de excludere din partid a lui Mircea Geoană, o decizie în acest sens fiind luată, la începutul acestei săptămâni, de Biroul Permanent Naţional al PSD.

 

Comentarii (1)

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus