Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Mircea Geoană şi cumnatul său, Ionuț Costea, citați la DNA

POLITICĂ / Mircea Geoană şi cumnatul său, Ionuț Costea, citați la DNA

POLITICĂ / Mircea Geoană şi cumnatul său, Ionuț Costea, citați la DNA

Președintele EXIMBANK, Ionuț Costea, s-a prezentat, marţi, la sediul DNA, pentru a fi audiat. La ora transmiterii acestei ştiri, nu se cunoşteau motivele pentru care Costea a fost chemat la DNA.
Ionuț Costea este cumnatul președintelui Senatului, Mircea Geoană. Social democratul nu a putut da curs invitației procurorilor DNA, aflându-se la Bruxelles.
Potrivit unui articol publicat în luna iunie de Ziarul Financiar, Costea este funcționarul care are cel mai mare salariu din sistemul public, mai exact 1,1 milioane de lei (în 2009), ceea ce ar însemna un venit lunar de 113.000 de lei net, circa 27.000 de euro. Deși PSD nu se află în prezent la guvernare, Iounț Costea nu a fost schimbat din funcție întrucât ar avea să i se plătească un pachet de plecare, care s-ar apropia de 800.000 de euro.
Cumnatul lui Mircea Geoană a fost secretar de stat în Ministerul Finanțelor, din 2000 până în 2004 a fost director adjunct la BERD, după care până în 2008 a fost președinte Raiffeisen.
Conform declarației sale de avere din 2010, președintele Eximbank deține mai multe imobile spațioase în zonele de lux ale Capitalei, singur sau împreună cu familia, dar și aproximativ 32.000 de metri pătrați de teren, tot în București, unde apar alături de alți proprietari. De asemenea, Costea deține un Audi A6, un BMW și un Porsche Cayenne, plus ceasuri în valoare de 50.000 de euro.
Costea mai deține 90.000 de lire sterline într-un fond de pensii la Barcleys Bank plus 850.000 de euro, peste 400.000 de dolari și 92.000 de lire sterline, în diferite conturi din străinătate și din țară.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus