Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICA / Nicolae Robu o întreabă pe Anca Boagiu când va fi gata Centura de Sud a Timişoarei

POLITICA / Nicolae Robu o întreabă pe Anca Boagiu când va fi gata Centura de Sud a Timişoarei

POLITICA / Nicolae Robu o întreabă pe Anca Boagiu când va fi gata Centura de Sud a Timişoarei

Senatorul Nicolae Robu i-a trimis o interpelare Ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Anca Boagiu. Liberalul cere lămuriri în privinţa Centurii de Sud a Timişoarei, proiect “uitat” de Guvernul României. Nicolae Robu o întreabă pe Ministru când se va face Centura de Sud şi dacă banii alocaţi iniţial acestui proiect nu au fost cumva redirecţionaţi pentru centurile de ocolire al altor oraşe mai mici.

Senatorul de Timiş îi atrage atenţia Ancăi Boagiu că la ultimele vizite ale guvernanţilor PDL aceştia s-au lăudat, în mod nemeritat, că centura de ocolire a Timişoarei este finalizată. În fapt, doar sectorul dintre DN 69 Arad-Timişoara şi DN 6 Timişoara-Lugoj, tronson cu o lungime de 12,8 km. Centura de Sud, proiect existent momentan doar pe hârtie,  ar urma să fie cuprinsă între DN 6 Timişoara-Lugoj şi DN 59 Timişoara-Moraviţa. După cum era stabilit iniţial, Centura de Sud făcea parte dintr-un proiect prin care urma să se mai construiască şi centurile oraşelor Huedin, Topliţa, Tuşnad, Bârlad, Sighişoara şi Făgăraş. Lucrările trebuiau să înceapă în toamna trecută, dar Guvernul a anunţat că nu mai erau bani pentru proiect. Nicolae Robu se întreabă dacă nu cumva banii pentru Centura de Sud a oraşului nostru au “mers” pe altă şosea de ocolire, la Dorohoi. Din acel moment, nu mai ştim nimic despre acest obiectiv extrem de important pentru Timişoara, “Centura de Sud”, în afară de ce ne spuneţi dv., d-le Prim Ministru, şi anume: că lucrarea este finalizată! D-le Prim Ministru şi d-nă Ministru, nu uitaţi că Timişoara este, totuşi, o localitate “ceva” mai mare decât Răchiţele, astfel încât 12 km de centură nu pot ocoli întregul oraş!, se arată în comunicatul trimis de senatorul liberal.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus