Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / PDL speră încă să găsească soluţii pentru Parlament unicameral

POLITICĂ / PDL speră încă să găsească soluţii pentru Parlament unicameral

Vicepreşedintele PDL Gheorghe Flutur a declarat, marţi, că o comasare a alegerilor este binevenită, iar PDL speră încă să găsească soluţii pentru un Parlament unicameral.

După luni de discuţii, am făcut un pas important în modernizarea clasei politice. Un prim pachet include reducerea numărului de parlamentari şi comasarea alegerilor (…) Prea des am fost în campanie electorală. Trebuie să acţionăm ferm şi comasarea e binevenită (…) Cred că participarea va fi mult mai mare la vot, a spus Flutur, adăugând că acesta este apelul democrat liberalilor pentru opoziţie în ideea schimbării Constituţiei şi reducerea numărului de parlamentari la trei sute.

Totodată, Flutur susţine că un candidat trebuie să opteze pentru o singură funcţie. Nu are ce căuta un candidat peste tot. Un candidat trebuie să meargă într-o singură direcţie. Nu poţi să îţi pui ouăle în mai multe cuiburi, poate iese undeva, a explicat Flutur. El a subliniat că democrat liberalii ştiu exact ce au de făcut ca să câştige alegerile şi nu se vor lăsa impresionaţi de eventualele presiuni ale opoziţiei în privinţa modificărilor legislative ce vizează legile electorale.

Opoziţia reclamă la CCR şi dacă bate vântul (….). Noi vrem modificarea Constituţiei, iar USL nu a dat niciun semn că ar vrea să participe la discuţii, a spus Flutur. Referindu-se la eventualitatea revocării preşedintelui Senatului, Flutur a spus că PDL va analiza situaţia şi vor lua o decizie în privinţa unui candidat, fără a avansa vreun nume.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus