Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Posibilă remaniere guvernamentală

POLITICĂ / Posibilă remaniere guvernamentală

POLITICĂ / Posibilă remaniere guvernamentală

Conform stenogramei ședinței Biroului Permanent din această săptămână, citată de Mediafax, Mircea Geoană i-a anunțat pe membrii acestuia despre “o prezență la ‘Ora Guvernului’ a primului-ministru, undeva în luna octombrie 2011″.
Conducerea Senatului a aprobat, în 6 septembrie, instituirea “Orei Guvernului”, care presupune invitarea, lunar, a premierului pentru ca acesta să susțină în plen rapoarte de activitate. Emil Boc a anunțat de atunci că va da curs invitației Senatului.
În ședința Biroului Permanent, Geoană a anunțat și prezența unor miniștri la informările ministeriale de la Senat, primul dintre aceștia fiind ministrul Agriculturii și Dezvoltării Rurale, în 10 octombrie.
Pe 10 octombrie 2011, va veni acesta sau viitorul ministru (al Agriculturii – n.r.). Pe 24 octombrie 2011, va veni ministrul Economiei, acesta sau viitorul. Ministrul Economiei și ministrul de Finanțe vor veni înainte de ECOFIN (14 noiembrie 2011), aceștia sau viitorii. Ministrul Mediului va veni pe 21 noiembrie 2011, a adăugat Mircea Geoană.
Explicațiile președintelui Senatului nu au fost urmate de nicio replică a vreunui membru al Biroului Permanent.
O serie de lideri PDL, dar și președintele Traian Băsescu au evocat în ultimele săptămâni posibilitatea realizării unei remanieri guvernamentale.
Între numele de miniștri vehiculate în contextul remanierii se află cele al lui Valeriu Tabără (Agricultură), Ion Ariton (Economie), Gheorghe Ialomițianu (Finanțe), dar și cel al lui Teodor Baconschi (Afaceri Externe).

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus