Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Preşedintele Traian Băsescu a câştigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu

POLITICĂ / Preşedintele Traian Băsescu a câştigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu

POLITICĂ / Preşedintele Traian Băsescu a câştigat procesul intentat omului de afaceri Dinu Patriciu

Judecătoria Sectorului 1 a decis, miercuri, ca Dinu Patriciu să plătească daune morale în valoare de un leu preşedintelui Traian Băsescu, în procesul în care acesta îl acuză pe omul de afaceri că i-a adus atingere imaginii prin distribuirea în campania electorală din 2009 a unei înregistrări video dintr-o campanie precedentă în care părea că ar lovi un copil. Decizia Judecătoriei Sectorului 1 poate fi atacată cu recurs de omul de afaceri Dinu Patriciu.

Magistraţii au decis că Traian Băsescu trebuie să primească despăgubiri în valoare de un leu de la Dinu Patriciu, iar omul de afaceri va trebui să publice în două numere consecutive în câte trei ziare naţionale această decizie.
Procesul în care Traian Băsescu îl acuză pe Dinu Patriciu că ar fi în spatele creării şi difuzării filmuleţului respectiv a fost repus pe rol în luna aprilie de către Judecătoria Sectorului 1, care a decis citarea părţilor, pentru a discuta noile probe depuse la dosar de avocaţii lui Dinu Patriciu.
Pe 3 decembrie 2009, Dinu Patriciu l-a dat în judecată pe Traian Băsescu, solicitând daune de un euro pentru vătămarea drepturilor personale.
Preşedintele Traian Băsescu l-a dat în judecată, la rândul său, pe omul de afaceri, pentru că imaginea sa ar fi fost vătămată prin difuzarea unei filmări în care pare că ar lovi un copil la un miting electoral la Ploieşti în 2004.
Pe 28 noiembrie 2009, Traian Băsescu anunţa că va acţiona în judecată cotidianul “Gardianul” şi pe omul de afaceri Dinu Patriciu. Pentru minciună şi trucarea unor filmări, îl dau în judecată pe Dinu Patriciu şi cotidianul ‘Gardianul’. Fac acest lucru pentru că au prezentat un film trucat, spunea Traian Băsescu.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus