Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Putin candidează din nou pentru preşedinţia Rusiei

POLITICĂ / Putin candidează din nou pentru preşedinţia Rusiei

POLITICĂ / Putin candidează din nou pentru preşedinţia Rusiei

Preşedintele rus, Dmitri Medvedev, l-a propus sâmbătă pe premierul Vladimir Putin drept candidat la prezidenţialele din martie 2012, în cadrul congresului partidului de guvernământ Rusia Unită.

Având în vedere că mi-a oferit conducerea listei partidului (Rusia Unita la alegerile legislative) şi că în caz de succes, faptul că eu sunt pregătit să lucrez activ în Guvern, cred că va fi bine ca acest congres să susţină candidatura liderului partidului, Vladimir Putin, la funcţia de preşedinte al ţării, a declarat Medvedev.
El s-a exprimat în faţa celor aproximativ 11.000 de militanţi ai partidului Rusia Unită, reuniţi în Palatul Sporturilor Lujniki din Moscova.
Cu câteva minute înainte, Vladimir Putin l-a propus pe Medvedev să ocupe prima poziţie pe lista partidului Rusia Unita pentru alegerile legislative din decembrie.
Propun ca lista (partidului) Rusia Unită la alegerile pentru Duma (Camera inferioara a Parlamentului) din 4 decembrie să fie condusă de şeful statului în exercitiu, Dmitri Anatolevici Medvedev, a declarat premierul rus.
Acesta din urma l-a desemnat în 2008 pe Medvedev, în vârstă de 46 de ani, drept succesorul său. Neputându-se prezenta pentru un al treilea mandat prezidenţial, Putin a preluat conducerea Guvernului rus.
De altfel, o reforma constituţionala adoptată în 2008 a prelungit durata mandatului prezidential de la patru la şase ani, începând din 2012.
Teoretic, Putin, în vârstă de 58 de ani, va putea să se prezinte pentru mandatul de preşedinte şi în 2018 şi să rămână la putere până în 2024.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus