Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICA / TNL vrea să propună ca în timpul slujbelor să nu se mai desfăşoare evenimente în preajma bisericilor

POLITICA / TNL vrea să propună ca în timpul slujbelor să nu se mai desfăşoare evenimente în preajma bisericilor

POLITICA / TNL vrea să propună ca în timpul slujbelor să nu se mai desfăşoare evenimente în preajma bisericilor

Tineretul Naţional Liberal din Timişoara va concepe un proiect pe care îl va înainte Consiliului Local, proiect cu privire la manifestărilor ce au loc în preajma lăcaşelor de cult în timpul slujbelor religioase. Tinerii liberali consideră că este inadmisibil ca slujba să fie perturbată de alte activităţi, de aceea, consideră că evenimente care ar putea deranja credincioşii nu ar trebui să fie aprobate pentru zilele de duminică sau sărbători, în intervalul orar 9.30-12.30.

Iniţiativa vine după ce, săptămâna trecută, organizatorii de la “Alergotura” au dat muzica foarte tare în apropierea Catedralei Mitropolitane şi au deranjat credincioşii aflaţi la slujbă. TNL Timis îşi exprimă indignarea faţă de faptele petrecute duminică, 9 octombrie 2011, în imediata apropiere a Catedralei Mitropolitane din Timişoara, în timpul slujbei oficiate în incinta acestui simbol al ortodoxiei româneşti şi al oraşului de pe malurile Begăi. Considerăm revoltătoare lipsa de respect a organizatorilor maratonului “ALERGOTURA”  care, neţinând cont de faptul că se află la doar caţiva paşi de un aşezământ bisericesc, în care în acelaşi interval orar avea loc o activitate ce necesita linişte pentru a se desfăşura în condiţii normale, au produs un zgomot infernal prin muzica difuzată, stârnind astfel dezgustul şi revolta celor aflaţi in interiorul Catedralei Mitropolitane, se arată într-un comunicat de presă semnat de preşedintele TNL, Liviu Cocean.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus