Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Traian Băsescu afirmă că România trebuie să își rezolve bilateral problemele cu Olanda și Finlanda

POLITICĂ / Traian Băsescu afirmă că România trebuie să își rezolve bilateral problemele cu Olanda și Finlanda

POLITICĂ / Traian Băsescu afirmă că România trebuie să își rezolve bilateral problemele cu Olanda și Finlanda

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, că România va trebui să rezolve “bilateral” problemele pe care le are cu Olanda şi Finlanda pentru accesul în Schengen, acordând acelaşi sfat şi omologului său macedonean, Gjorge Ivanov, în privinţa dificultăţilor întâmpinate de Macedonia cu Grecia.
Acum două săptămâni, două state membre, împotriva a alte 24 de state, au anunţat că îşi vor manifesta dreptul de veto în ceea ce priveşte intrarea României în Schengen. România nu a avut ce să facă. Este un drept al statelor membre. Sigur, am considerat nedreaptă atitudinea, incorectă faţă de noi, dar noi ştim acum că această atitudine nu se modifică decât dacă rezolvăm bilateral problemele, şi asta facem, a spus Traian Băsescu, în cadrul unei declaraţii de presă comune cu preşedintele Republicii Macedonia, Gjorge Ivanov.
Şeful statului a afirmat că, în ceea ce priveşte dreptul de veto folosit de Grecia împotriva Macedoniei în cazul accesului în NATO şi UE, autorităţile macedonene trebuie să facă acelaşi demers, de a rezolva problema bilateral.
Problema este bilaterală şi, oricât am susţine noi Macedonia şi oricât ar susţine SUA Macedonia, Marea Britanie, Franţa şi Germania, atâta timp cât există un veto niciun progres nu poate fi înregistrat. Acesta este apelul meu, găsirea de soluţii la nivel bilateral. (…) Aşa cum acum România se duce să vadă care este problema cu Olanda, la fel să facă şi dincolo, a conchis preşedintele.

Sursa: realitatea.net

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus