Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Traian Băsescu crede că România va depăşi criza mai bine decât alte ţări

POLITICĂ / Traian Băsescu crede că România va depăşi criza mai bine decât alte ţări

POLITICĂ / Traian Băsescu crede că România va depăşi criza mai bine decât alte ţări

Preşedintele Traian Băsescu susţine că românii nu au motive să fie pesimişti, pentru că România va depăşi criza mai bine decât alte ţări.

Îmi pare foarte rău că în România a fost creată, şi aici trebuie să recunoaştem că mass media a avut un rol foarte important în a-i face pe români pesimişti. Eu le spun şi de la Bucureşti şi le spun şi de la Berlin că nu au motive să fie pesimişti, chiar dacă încă ne este greu. România va depăşi criza mai bine decât alte ţări, chiar dacă asta a însemnat un cost uriaş pentru fiecare român şi un cost politic pentru cei care s-au aflat la guvernare în această perioadă. Am preferat asumarea decât un derapaj, a declarat Băsescu, la întâlnirea pe care a avut-o la Berlin cu membri ai comunităţii româneşti.

Şeful statului s-a declarat convins că românii vor înţelege, mai devreme sau mai târziu, că el nu le-a fost ‘ostil’, ci a făcut ce a trebuit. Pot să va spun, pentru informarea dumneavoastră, pentru că uneori sunteţi nevoiţi să trăiţi din informaţiile pe care le transmit canalele mass media din România, că stăm mai bine decât dezastrul care se propăvăduieşte către români, a adăugat Băsescu.

Şeful statului a menţionat că România stă mai bine chiar şi din punctul de vedere al absorbţiei fondurilor europene. Nu stăm atât de rău cât se spune şi suntem extrem de determinaţi ca anul electoral 2012 să nu afecteze sau să nu întoarcă România într-o situaţie dificilă din punctul de vedere al stabilităţii macroeconomice, a spus Băsescu. Preşedintele Traian Băsescu a efectuat joi o vizită oficială la Berlin.

 

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus