Te afli aici: Acasa » Politica » POLITICĂ / Tribunalul Bucureşti a admis modificarea statutului PDL

POLITICĂ / Tribunalul Bucureşti a admis modificarea statutului PDL

POLITICĂ / Tribunalul Bucureşti a admis modificarea statutului PDL

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au admis, vineri, cererea Partidului Democrat Liberal de modificare a statutului. Decizia se poate contesta la cinci zile de la comunicare.

Potrivit Legii partidelor politice, orice modificare a statutului şi programului unui partid se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile.
PDL a întârziat să aducă la cunoştinţa Tribunalului Bucureşti modificările aduse la statut la convenţia din luna mai, astfel încât Viorel Rînghilescu, care se auto-intitulează preşedintele fondator al Partidului Democrat, a cerut în instanţă radierea PDL din registrul partidelor politice.
Abia pe 5 septembrie PDL a depus la Tribunalul Bucureşti cererea de modificare a statutului său, cerere admisă vineri de către judecători, la primul termen al procesului.
La 5 martie 2011, Consiliul Naţional de Coordonare (CNC) al PDL, a aprobat, cu unanimitate de voturi, convocarea Convenţiei Naţionale pentru zilele de 14 şi 15 mai 2011, fiind adoptate şi modificări la statutul partidului.
Astfel, membrii PDL se vor putea autosuspenda din această calitate pe anumite termene, iar în cazul arestării preventive, suspendarea se aplică de drept.
Printre cele mai importante modificări ale statului se numără şi interdicţia de a deveni membru PDL dacă doritorul a fost nomenclaturist sau i s-a stabilit, printr-o hotărâre definitivă, calitatea de colaborator al Securităţii sau a făcut poliţie politică.
Calitatea de membru al PDL se pierde, potrivit modificărilor la statut, prin retragere, radiere sau excludere dacă a fost condamnat penal, iar decizia nu poate fi contestată la niciunul dintre organismele partidului.
Candidaturile pentru posturile de prim-vicepreşedinţi şi secretar general al partidului urmează să fie individuale şi nu pe lista conducătorului de moţiune.

Lasati un comentariu

You must be logged in to post a comment.

© 2012 TimNews, toate drepturile rezervate.

Mergi sus